Var kan man sitta i väntan på en förhandling?

Våra allmänna utrymmen

Du kan sitta i våra allmänna utrymmen. Vi har många olika sittplatser och i de allmänna utrymmena finns en automat som innehåller godis, dryck och enklare smörgåsar. Våra expeditionsvakter patrullerar i de allmänna utrymmena med jämna mellanrum. När ett mål börjar ropas det ut i vår högtalare. Om du inte ska vara med från början av förhandlingen, för att du är vittne, kommer ditt namn att ropas upp när det är dags för dig att vittna.

Samtalsrum

För dig som vill sitta privat och i avskildhet har vi samtalsrum på alla plan. De är märkta med bokstäverna A-Q och finns till ditt förfogande. Om röd lampa lyser är rummet upptaget. Skulle rummet vara låst kan du be en expeditionsvakt om hjälp att öppna. Samtalsrummen användas ofta vid möte med ett vittnesstöd. Observera att till skillnad från övriga allmänna utrymmen är samtalsrummen inte övervakade.

Ett särskilt rum för målsägande och vittnen

Det finns ett särskilt rum för målsägande och vittnen på vårt entréplan. Om du vill sitta avskilt i väntan på att en förhandling börjar, eller under pauser, kan du söka dig till det här rummet. Vittnesstödet och våra expeditionsvakter tittar till rummet lite då och då men det är inte bevakat hela tiden. Du kan be våra expeditionsvakter eller vittnesstödet att låsa upp rummet. Pårop hörs lika bra i det här rummet som i våra allmänna utrymmen.